top of page
  • Foto van schrijverAnnette

25 jaar advocaat!Zaterdag 4 september 2021...

vandaag ben ik 25 jaar advocaat!


Toch wel een mijlpaal, al moet ik bekennen dat het me zo OUD in de oren klinkt. Maar wijsheid komt met de jaren, zo zegt men.Beëdigd op 4 september 1996, op 23-jarige leeftijd, vers van de universiteit.

Als jongste advocaat-stagiaire bij Van Mens & Wisselink aan het Wilhelminapark in Utrecht, opgenomen in een team van veelal jonge mensen. Gevuld met theoretische kennis, maar nog alles te leren over de praktijk. Maar wat leer je snel als jonge advocaat. Vastbijten in alles wat je krijgt aangereikt, en uren doorbrengen in de bibliotheek.


Zo wordt men van stagiair expert….

[citaat van een van een van mijn opleiders, mr. Bob Conijn]Een kleine 10 jaar later wilde ik mijn vleugels verder uitslaan, en afscheid nemen van het klassieke maatschapsmodel voor de praktijkvoering. In januari 2006 startte ik daarom mijn eigen kantoor, als eenpitter, toen nog in Groenekan.

Van Vught Ondernemingsrecht (VVO) was geboren. In een tijd waarin steeds meer advocaten zich afsplitsten en in kleine verbanden verder gingen. Hier brak dus een fase aan van het opbouwen van een stevig netwerk, om samen sterk te staan.


Sinds 1996, maar zeker sinds 2006, heb ik als advocaat vele mooie relaties mogen opbouwen en uitbouwen:

  • met vaste cliënten, waarmee ik een stevige vertrouwensrelatie heb opgebouwd, over en weer; en wiens ondernemingen en persoonlijkheden ik door de jaren zo goed heb leren kennen;

  • met nieuwe/losse cliënten, met wie ik een juridisch probleem te lijf ga, waarna zij weer verder kunnen zonder advocaat;

  • en met advocaten, adviseurs en andere professionals, waarmee ik samen kan optrekken, sparren en bouwen. In het bijzonder mijn collega’s van Bruggink & Van der Velden Advocaten, waar ik bijna wekelijks over de vloer kom voor vakoverleg en andere samenwerking.

Alle reden om dankbaar te zijn, voor 25 mooie jaren!

Om mijn mijlpaal te vieren, en om stil te staan bij advocaten die niet – zoals ik – in gelukkige omstandigheden werken, heb ik besloten een donatie te doen aan Advocaten voor Advocaten (ook wel Lawyers for Lawyers of L4L).

Deze organisatie zet zich in voor een vrije en onafhankelijke advocatuur wereldwijd, en komt daarbij op voor advocaten die bedreigd of vervolgd worden vanwege hun werk, waar ook ter wereld. Ik verwijs naar de website van Lawyers for Lawyers.


Het blijft een mooi vak...Bilthoven, 4 september 2021


Annette van Vught

Advocaat en mediatorDeze blog maakt onderdeel uit van de website van Van Vught Ondernemingsrecht, Advocatuur en mediation
Comments


bottom of page