top of page
  • Foto van schrijverAnnette

Investeerder in een onderneming

Bijgewerkt op: 18 mrt. 2022


Informal investors, Business Angels of gewoon ondernemende investeerders...

Er is een ruime markt van particuliere kapitaalverstrekkers die graag willen investeren in (jonge) bedrijven met mooie plannen. En voor veel (startende) ondernemers is zo'n betrokken geldschieter vaak een prachtige kans.


Maar voor zowel die investeerders als de ondernemers is het traject rondom de participatie vaak spannend en onduidelijk. Na de eerste kennismaking en het gedeelde enthousiasme volgen noodzakelijke stappen zoals het waarderen van de onderneming, het boekenonderzoek (due diligence) en het opstellen en uitonderhandelen van de participatieovereenkomst, aandeelhoudersovereenkomst, managementovereenkomst, leningsovereenkomsten etc.

Ervan uitgaande dat beide partijen geen professionele achtergrond hebben in corporate finance komen er allerlei vragen, berekeningen en documenten op hen af waarbij zij wel wat hulp kunnen gebruiken.


Annette van Vught heeft - als advocaat - in de afgelopen jaren voor zowel investeerders als ondernemers verschillende lezingen gegeven over de juridische aspecten van het participeren in een onderneming. In dat verband heeft zij een tweetal artikelen geschreven waarin de voorbereidende stappen worden besproken en de belangrijkste inhoud van de contracten uiteen wordt gezet.

Deze artikelen vindt u op de volgende links:

Deze artikelen zijn terug te vinden op de website van Van Vught Ondernemingsrecht, Advocatuur en Mediation: https://vvoadvocatuur.nlComments


bottom of page